miércoles, 23 de abril de 2014

Sant Jordi: Víctima d'una llegenda

Cavaller i Mártir.
 
És l'heroi d'una gran gesta cavalleresca, que la veu popular universal situa a les terres allunyades i llegendàries de la Capadòcia, però que la tradició catalana creu esdevinguda als voltants de la vila de Montblanc.     
 
           CAPADÒCIA                   
          Capadòcia (Anatolia, Turquia)              Montblanc (Tarragona, Catalunya)

 
Vet aqui que als voltants de la vila de Montblanc hi vivia un Drac ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar, i tenia l'alè tant pudent, que fins i tot amb les seves alenades enverinava l'aire.
Es menjava tot el que podia. El poble li oferia tot el remat i bestioles domèstiques per tal de que no estigués afamat. Però no hi va haver prou, i els animals es van acabar.
 
La gent va pensar donar-li cada dia una persona que li serviria de presa, i així no faria estrall a tort i a dret. Van concloure fer cada dia un sorteig entre tots els veïns de la vila, i aquell que destinés la sort seria lliurat a la fera. I així es va fer durant molt de temps.
 
Un dia la sort va voler que fos la filla del rei la destinada a ser presa del monstre. i feia molt dol haver-la de donar a la bèstia. El rei fou sever i inexorable, es debia al poble, i amb el cor ple de dol va aceptar que la Princesa fos sacrificada.

La Princesa va sortir de la ciutat tota sola i espantada, i va començar a caminar cap al cau del monstre. Un cop allí el Drac va sortir i quan estava obrint la boca va apareixer Sant Jordi.
Damunt del seu cavall blanc, li va clavar la seva llança d'un cop a la panxa.
De la sang que li va sortir de la ferida va crèixer una Rosa vermella, que Sant Jordi va regalar a la Princesa en señal d'amor.

Sant Jordi desaparegué misteriosament, talment com havia aparegut.

 cliqueu l'enllaç= Cançó Història



cliqueu l'enllaç=(Història il.lustrada per infants)

*Per aquest motiu cada 23 d'Abril, els Catalans, regalen a les seves enamorades una Rosa en senyal d'amor.

 

1 comentario:

Jordi dijo...

Tots els Jordi som cavallers jiji :p

Translate